93001 Chanoukia-kaarsjes 9,5cm 44st

Artikelnummer: ZI93001
Vorige Artikel 8 van 14 Volgende
€ 2,50
Dit artikel is te bestellen, tenzij in de tekst anders aangegeven

De levertijd bedraagt 5 dagen.

Doosje met 44 Chanoekia kaarsjes
Formaat: 9,5cm

U heeft vast wel eens gehoord van het Chanoekafeest. Chanoeka betekent Inwijding. Het feest gaat om een gebeurtenis die heeft plaatsgevonden in de tijd tussen het Oude en het Nieuwe Testament. Tijdens de Joodse opstand onder leiding van de Makkabeeën heroverden de Joden hun geliefde Tempel op de Griekse overheersing. Toen zij daar aan kwamen wilden zij de Tempel natuurlijk in ere herstellen. Volgens de overlevering was er niet genoeg olie voor de menora om te blijven branden, maar er werd een vat met olie gevonden dat precies genoeg bleek. Door een wonder bleef de olie acht dagen branden! Precies genoeg tijd voor de Joden om nieuwe olie te maken voor het branden van de menora.

Ter ere van deze bijzondere tijd viert men in december het Chanoekafeest. Tijdens dit feest wordt een bijzondere kandelaar aangestoken, namelijk de Chanoekia. Door deze kandelaar wordt het feest ook wel het feest van het Licht genoemd. De Chanoekia heeft negen armen in plaats van zeven. En het bijzondere is de vooruitstekende arm in het midden. Het lichtje op deze arm wordt de dienaar genoemd. Hiermee worden de andere lichtjes aangestoken, op de eerste avond één, en dan elke avond een meer. Totdat er op de laatste avond acht lichtjes branden.

Chanoeka is het feest dat ook echt naar buiten toe wordt gevierd. Kandelaren worden vaak in het raam geplaatst om zo het licht de wereld in te laten schijnen.

Afhalen in Emmen of Sleen of, in overleg, door ons bij u thuisbezorgd (in de regio)

© 2014 - 2021 Yara's winkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel