12653 Hanger levensboom

Artikelnummer: ZI12653
Vorige Artikel 14 van 64 Volgende
€ 11,50
Dit artikel is te bestellen, tenzij in de tekst anders aangegeven

De levertijd bedraagt 5 dagen.

Zilveren Hanger Levensboom
23 x 12 mm

De hanger wordt door de firma Ben Jehuda uit Jeruzalem gemaakt.

Het is een symbool van hoop op het eeuwig leven

In Genesis 2:9 lezen we dat de Boom des Levens in de hof van Eden staat. De zondenval heeft de toegang tot deze Boom des Levens verbroken. In Genesis 3:24 lezen we dat de boom door de cherubim wordt bewaakt met een vlammend zwaard. Ook in de pslamen komt het beeld van een boom voor. Denk aan Psalm 1. Degene die zich wortelt in Gods Woord zal zijn als een boom wiens loof niet verwelkt. Zo kunnen mensen die omgang hebben met God en met Zijn Woord als het ware levensbomen worden.

De toegang tot de levensboom is nu afgesneden. De levensboom, in het Hebreeuws: ets chaim genoemd, verwijst naar de boom in het paradijs waardoor Adam en Eva eeuwig leven hadden kunnen krijgen. De Here Jezus noemt Zichzelf het Brood des levens. In Hem is de boom des levens weer beschikbaar voor de mensen.

In de profetieën over de toekomst kunnen we lezen over de boom des levens. Denk aan Ezechiel 47:12 en Openbaring 22:2, 14. De boom des Levens zal weer toegankelijk gaan worden en 12 maanden per jaar vrucht zal dragen.

De levensboom staat model voor de Menora. Deze worden veel met elkaar in gebenad gebracht. Een leuk feitje is dat Psalm 67 in het Hebreeuws eigenlijk een Menora is. De eerste drie verzen van Psalm 67 bestaan uit twee regels, het middelste vers uit drie en de laatste drie verzen weer uit twee regels. Precies de vorm van een Menora! Lees het maar na: vers 5 is het midden van de kandelaar, met aan beide kanten drie verzen die de zes armen van de menora uitbeelden. Vers 2,3 en 4 aan de linkerkant en vers 6,7 en 8 aan de rechterkant.

Afhalen in Emmen of Sleen of, in overleg, door ons bij u thuis bezorgd (in de regio)

© 2014 - 2021 Yara's winkeltje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel